Samen Bouwen

Hoe werkt een bouwgroep

Hoe werkt Een bouwgroep?

De Bouwgroep is een vereniging

De bouwgroep bestaat uit leden die samen hun eigen 0-energiewoning bouwen. Dit om zo de bouwkosten maximaal te verlagen. Het is een innovatieve bouwmethode waarbij toekomstige bewoners samen hun droomwoning realiseren. In plaats van afhankelijk te zijn van een projectontwikkelaar en aannemer. De bewoners nemen het heft in eigen handen en werken samen om hun ideale woonomgeving te creëren.

Financiering en kosten

Slimme financiering voor de bouwgroep

Projecten met een bouwgroep bieden mogelijkheden voor slimme financiering, zoals gemeentelijke subsidies of speciale hypotheken. Door samen te werken en kosten te delen, kunnen bewoners profiteren van lagere bouw- en ontwikkelingskosten.

Geïnteresseerd...
en wil je meer weten?

De succesformule

Kostenbesparing door actieve deelname bouwproces

Zelf Participeren tijdens de bouw

De deelnemers van een bouwgroep nemen actief deel tijdens de bouw. Door samen de handen uit de mouwen te steken, kunnen zij aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en hun woning zo betaalbaar mogelijk maken.

Controleurs en vastleggers

Bewoners kunnen als controleurs en vastleggers fungeren tijdens het bouwproces. Door zelf toezicht te houden op de kwaliteit en voortgang van de bouw, kunnen zij kosten besparen op externe controleurs en projectmanagers, terwijl ze nauw betrokken blijven bij de realisatie van hun woning.

Hulp bij
installaties

Bij de bouwgroep kunnen bewoners helpen met de installatie van bijvoorbeeld verwarming, elektra en sanitair. Door samen te werken met professionals en deels zelf de installatiewerkzaamheden uit te voeren, kunnen de bewoners flink besparen op arbeidskosten.

Bouwplaatshulp

Bewoners kunnen actief deelnemen op de bouwplaats door bijvoorbeeld opruimwerkzaamheden te verrichten, materialen te verplaatsen of ondersteuning te bieden bij de bouw. Hierdoor worden de totale bouwkosten verlaagd en krijgen de bewoners een beter inzicht in het bouwproces.

Bouwondersteuning

Bewoners kunnen bijdragen aan het bouwproces door administratieve taken op zich te nemen, zoals het organiseren van vergaderingen, communicatie met professionals of het aanvragen van vergunningen. Dit bespaart kosten op projectmanagement en zorgt voor een soepel verloop van het bouwproces.

Andere mogelijkheden

Bij de bouwgroep is er geen vaste grens aan de manieren waarop bewoners kosten kunnen besparen. Door creatief te zijn en eigen initiatief te tonen, kunnen bewoners altijd extra mogelijkheden vinden om nog meer te besparen op hun bouwproject. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk inkopen van bouwmaterialen of het delen van gereedschap en expertise.

Geïnteresseerd...
en wil je meer weten?